Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, aromatyczna- lekko cynamonowa, prosta w wykonaniu- czego chcieć więcej. POLECAM! :)
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 132
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5820
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 114
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 132
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5820
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 114
Składniki
Ciasto: z mąki, margaryny, cukru pudru, jajek i proszku do pieczenia - wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części.
Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach wsypać budynie i cynamon oraz trochę cukru (do smaku) - wymieszać.
Jedną część ciasta rozwałkować i wyłożyć na blachę wcześniej posmarowaną tłuszczem i wyłożoną pergaminem. Następnie wyłożyć jabłka. na jabłka drugą część ciasta. Podziurkować widelcem. Upiec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. Aż się ciasto zarumieni.
Aneks: pierwsze ciasto przed nałożeniem jabłek można lekko posypać bułką tartą. Można całkowicie zrezygnować z dodania cukru do jabłek - ja tak robię. W oryginalnym przepisie jabłek jest 2 kg - tę ilość można pomniejszyć max do 1,5 kg. W szarlotce na zdjęciu jabłek jest 1,8 kg- dokładnie :)
SMACZNEGO :)