Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-10-2018
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny tłuszcz, bo to już nie będzie to. Ja swoje ciasto wałkowałam dość cienko na ok 3 mm bo takie ciasteczka lubimy ale można nieco grubiej. Z podanych składników wyszło mi około 60 ciasteczek
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1790
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14372
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19482
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1790
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14372
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19482
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13149
Składniki
Mąkę przesiewamy. Dodajemy smalec, sól, śmietanę, cukier oraz cukier waniliowy. Zagniatamy gładkie ciasto. Chłodzimy około godziny, ale można dłużej.
Ciasto wyjmujemy i wałkujemy, wycinamy.
Ciastka układamy na blaszce przykrytej papierem do pieczenia, posypujemy drobnym cukrem.
Pieczemy w 180 stopniach przez około 8-10 minut (do przyrumienienia).