Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ogórki z twarożkiem i łososiem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Ogórki myjemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki o jednakowej lub różnej wysokości. Część z nich można dekoracyjnie obrać, zostawiając grubsze paski skórki (jak widać na naszym zdjęciu powyżej), część można zostawić ze skórką.
Długim, wąskim nożem wydrążamy z ogórków miąższ. Twaróg miksujemy ze śmietaną. Umyty koperek drobno siekamy i mieszamy z twarogiem. Farsz doprawiamy do smaku solą morską i pieprzem. Powinien być pikantny. Za pomocą małej łyżeczki nadziewamy nim ogórki.
Plastry łososia kroimy w paseczki i skrapiamy sokiem z cytryny. Zwijamy w ruloniki i dekorujemy ogórki. Wierzchy posypujemy umytą, posiekaną natką pietruszki lub listkami bazylii.
Czas przygotowania 25 minut. Cena porcji około 1,80 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 168 kcal Białko 19 g/Tłuszcz 21 g/Węglowodany 3,4 g.Źródło: Rewia