Do góry

Zupy Przepis na:

Ogórkowa z ogórków gruntowych

Ogórkowa z ogórków gruntowych

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 115

Dodano:

Odsłon: 363

bardzo fajny niespotykany smak,dla mnie podobnie smakuje jak kapuśniak z młodej kapusty

Składniki

  • 4-5 kości schabowe lub ogonkowe,
  • 5 dużych ziemniaków,
  • 3 młode marchewki,
  • gałązka selera i liść pora,
  • pół cebuli,
  • 1 mały ząbek czosnku,
  • 6 ogórków gruntowych,
  • 1 kostka rosołowa,
  • 1 łyżka dowolnej przyprawy z dodatkiem soli,
  • 3 łyżki koperku,
  • 1 łyżka masła,
  • szczypta pieprzu,
  • 3 łyżki śmietany,
  • 4 ziela angielskie,
  • 1 liść laurowy.
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. wykonanie :Do garnka wlać 2,5 litra wody, dodać dowolne mięso i marchew w całości, pogotować do miękkości mięsa, dodać włoszczyznę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki, doprawić do smaku przyprawami, gotować do miękkości ziemniaków. W między czasie na patelnię dodać masło, pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, zeszklić, następnie dodać starte na tarce jarzynowej ogórki chwilę podsmażyć, dodać do zupy, chwilę pogotować, dodać śmietanę rozrobioną z wywarem z zupy, zagotować. Po wyłączeniu gazu pokroić dobno koperek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń