Do góry

Śniadania Przepis na:

Omlet ala japoński

Omlet ala japoński

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 834

Dodano:

Odsłon: 1583

Do oryginału mu daleko ale jest smaczny.

Składniki

  • 2 jajka (porcja dla mnie) w standardzie jest 5 sztuk :)
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • mała cebulka drobno posiekana
  • sos sojowy - łyżka, można jeszcze doprawić sola jesli ktoś lubi słone.
  • Tłuszcz do smażenia - jeśli mam y dobrą patelnie to smażymy bez.
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka wbijamy, dodajemy sos sojowy oaz posiekane dodatki. Całość mieszamy widelcem. Wlewamy na goracą patelnię część masy ( jak na naleśniki. Gdy omlet zacznie się ścinac delkatnie rolujemy i przsuwamy na brzeg patelni. Wlewamy kolejną warstwę delikatnie odchylamy rulon by masa trochę po niego podciekła i się połączyła. I znowu rolujemy po ścieciu, odsuwamy na brzeg i wylewamy mase - powtarzamy dopóki nie zużyjemy wszytkiego. Z 5 jajek rulon wychodzi "pokaźny".
    Przepis na oryginalne koreańskie (tym razem ) omlety znalazłam na: https://www.youtube.com/watch?v=PasCUqxsVDg

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń