Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Omlet biszkoptowy z pieczarkami"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 164
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 35
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 47
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 164
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 35
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 47
Składniki
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Cebule obrać, pokroić w krążki. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła, zeszklić cebulę, dodać pieczarki, podsmażyć, przyprawić solą i pieprzem.
Ubij żółtka, dodaj białka ubite na sztywną pianę ze szczyptą soli. Delikatnie zmieszaj z mąką i siekanym szczypiorem.
Rozpuść resztę masła, wylej na dno formy do zapiekania. Do formy przelej jajka, na wierzch wyłóż pieczarki.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180oC. Zapiekaj na złoto, udekoruj listkami natki.Źródło: Twoje Imperium