Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i pożywne śniadanie dla wszystkich.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4953
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2328
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4953
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2328
Składniki
Jabłka obrać i zetrzeć na drobnej tarce, dodać cukier waniliowy, cynamon i parę minut podsmażać. Jeśli mamy swój mus dodajemy tylko cukier waniliowy i cynamon.Dodać żurawinę, wymieszać.
Jajka zmiksować na puszystą pianę, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Następnie dodać wiórki kokosowe, jogurt naturalny, sól i wszystko dokładnie zmiksować. Odstawić na 10 minut.
Na małej patelni rozgrzać troszkę masła i wlać ciasto. Smażyć na bardzo małym ogniu, aż brzegi omleta się zetną. Łopatką przewrócić energicznie na drugą stronę i smażyć jeszcze kilka minut. Omlet powinien być rumiany. Gotowy zdjąć z patelni, posmarować ciepłymi jabłkami i złożyć na pół. Posypać cukrem pudrem, polać jogurtem owocowym lub udekorować bitą śmietaną. Z każdym dodatkiem jest pyszny. SMACZNEGO!