Do góry

Śniadania Przepis na:

Omlet ze szparagami i łososiem

Omlet ze szparagami i łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 273 Ocena: 2508

Dodano:

Odsłon: 6624

Prosty i szybki pomysł na śniadanie idealne ;)

Składniki

  • 6 jajek
  • 1 łyżka mąki
  • 4 grube zielone szparagi lub 6-8 cienkich
  • około 100g wędzonego łososia
  • około 50g sera feta (lub innego podobnego)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Pieprz
  • Sól
  • drobno posiekany koperek
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Szparagi myjemy i odrywamy im zdrewniałe końce. Jeśli są grube przecinamy je na pół, cienkie pozostawiamy w całości.

  2. Rozgrzewamy patelnię na średnim ogniu z łyżką oliwy z oliwek i smażymy na niej szparagi z obu stron (około 3 minuty z każdej strony).

  3. W misce dobrze roztrzepujemy jajka z dodatkiem mąki, soli i pieprzu. Szparagi układamy w ładny okrąg na patelni i zalewamy je jajkami. Dodajemy pokrojony w kostkę ser feta i małe kawałki łososia. Patelnię przykrywamy i smażymy, aż jajka całkowicie się zetną.

    Podajemy gorący, posypany koperkiem.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń