Do góry

Dania główne Przepis na:

Omlet ze szpinakiem

Omlet ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 14

Sprawdzony przepis na "Omlet ze szpinakiem"

Składniki

  • 4 jaja
  • 2 łyżki wody
  • garść liści szpinaku
  • tłuszcz do natłuszczenia patelni
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jaja i wodę roztrzepać, dodać łyżkę listków szpinaku i doprawić do smaku. Na rozgrzany tłuszcz wylewać chochelką masę jajeczną na całą patelnię. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Wierzch omletu powinien być lekko ścięty i mieć galaretowatą konsystencję. Gorące omlety wykładać bezpośrednio na talerz lub ogrzane półmiski.

  2. Pozostały szpinak oczyścić, pokroić i przelać wrzątkiem. Podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek i po chwili dodać szpinak. Podsmażyć do miękkości i pod koniec doprawić do smaku.

  3. Farsz szpinakowy nakładać na jedną połowę omleta i przykryć drugą połową. Podawać gorące.

  4. CZAS: około 20 minut

  5. Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wiosenne przepisy siostry Anastazji”

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń