Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalna przekąska!
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 303
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 102
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 482
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 303
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 102
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 482
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na maśle klarowanym aż zmięknie. Soczewicę blendujemy z usmażoną cebulką na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem. Jaja wybijamy do miseczki,dodajemy czosnek niedźwiedzi, rozkłócamy i smażymy cienkie omlety (ja smażyłam partiami na małej patelni). Na gotowe omlety nakładamy farsz z soczewicy i zwijamy jak naleśnika. Kroimy na około 2-centymetrowe roladki. Podajemy na ciepło lub na zimno.