Do góry

Przekąski Przepis na:

Orientalne frytki z pasternaku

Orientalne frytki z pasternaku

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3558

Dodano:

Odsłon: 3330

Takie fryteczki mają ciekawy orientalny smak, idealne jako przekąska, lub dodatek do dań

Składniki

  • pasternak 3-4 sztuki
  • przyprawa do grilla szczypta
  • cukier szczypta
  • kmin rzymski, szczypta
  • słodka papryka szczypta
  • Pieprz cayenne szczypta
  • olej ok łyżka
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pasternak obieramy i kroimy w paseczki, posypujemy, przyprawą grilla, słodką papryką, pieprzem Cayenne, kminem rzymskim, cukrem, polewamy odrobiną oleju, dokładnie mieszamy i pieczemy na blaszce, w piekarniku na 200 C ok. 25 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

maxymil 28 września 2013 Masz bardzo fajne przepisy,trochę zazdroszczę ale bardzo gratuluję wspaniałych pomysłów i cudnych fotek.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń