Do góry

Desery Przepis na:

Orzechy w miodzie

Orzechy w miodzie

Autor: leopard28

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 1941

Dodano: 28.12.2012

Odsłon: 4085

Smaczny pomysł na prezent, ozdobę

Składniki

  • orzechy włoskie świeżo łuskane, 80 g
  • miód dobrej jakości, ok 200 ml
  • cynamon zmielony, 1/2 łyżeczki
  • 2 słoiczki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Słoiczki umyć, sparzyć wrzątkiem. Orzechy uprażyć na suchej patelni. Zdjąć z ognia gdy orzechy zaczną wydzielać swój zapach. Przełożyć do słoiczków.

  2. Miód podgrzać, dodać cynamon, wymieszać i zalać nim orzechy. Słoiki zakręcić i zapasteryzować. Ostrożnie wyjąć z garnka i odstawić do góry dnem do następnego dnia. Produkt jest gotowy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

psotka 04 grudnia 2013 Przepraszam ,ale bez wartosci .Miod sie podgrzewa tylko do 40 C

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń