Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ouiche z warzywami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 183
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 183
Składniki
Mąkę, szczyptę soli, pokrojone masło, żółtka i jajko włóż do misy. Zagnieć ciasto, owiń je folią i włóż do lodówki na 30 minut.Pomidory i cukinię pokrój w cienkie plasterki. Wymieszaj parmezan, kwaśną śmietanę i jajko. Osól i wymieszaj.
Czosnek i bazylię (część bazylii odłóż do dekoracji) posiekaj i wymieszaj z czterema łyżkami oliwy. Ciasto rozwałkuj na placek o grubości 5 mm i przenieś do formy. Ponakłuwaj widelcem dno i piecz 20 min w 200oC.
Gdy ciasto ostygnie, wlej krem śmietanowy i doprawioną oliwę. Plastry pomidorów i cukinii poukładaj na zmianę w formie. Pokrop odrobiną oliwy, posól i popieprz. Piecz 35 min w 180°C. Udekoruj bazylią i podawaj.
Czas przygotowania: 75 minutŹródło: TV14