Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owsiane naleśniki z bananami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
ok. 45 minut
Płatki owsiane zemleć w malakserze, a potem wymieszać z mąką, cukrem oraz proszkiem do pieczenia. Do sypkich składników wlać mleko. Wbić jajko i całość dobrze wymieszać mikserem. Ciasto odstawić pod przykryciem na około 10 minut.
W tym czasie przygotować sos karmelowy: na patelni rozgrzać masło. Dodać brązowy cukier i 5 łyżek wody. Gotować, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Banany obrać, pokroić w plasterki. Wrzucić je do sosu, dodać rodzynki i podgrzewać razem przez 2 minuty.
Na małej, mocno rozgrzanej i posmarowanej olejem patelni usmażyć z przygotowanego ciasta 8 naleśników. Podawać je z bananami w sosie karmelowym.Źródło: Życie na gorąco