Do góry

Dania główne Przepis na:

ozory w śmietanie

ozory w śmietanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 950

mało składników , wiele możliwości podawania można podawać z ziemniakami , kluseczkami , makaronami , ryżem czy kaszami . Gdy wpadną niespodziewani goście dorzucimy pieczarek i mamy potrawę dla 5-6 osób

Składniki

  • ozory wieprzowe , cebula, smietana , mąka
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ugotować ozory w wywarze warzywnym lub kostkach drobiowa + wołowa , można to zrobić dzień wcześniej np. wieczorem

  2. cebule kroimy w piórka i dusimy na dowolnym tłuszczu , w rum czasie obieramy ozory i kroimy w plastry

  3. do uduszonej cebuli dodajemy pokrojone ,ozory , jeżeli mamy gęstą śmietanę to wlewamy i dusimy jeszcze 15 minut .Jeżeli śmietana jest bardzo płynna przed jej dodaniem oprószamy ozory mąką i chwilę podsmażamy a następnie dodajemy śmietanę

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: ozory

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń