Do góry

Desery Przepis na:

Pączki czekoladowe

Pączki czekoladowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 490 Ocena: 6133

Dodano:

Odsłon: 3639

Mocno czekoladowe pączki z piekarnika.

Składniki

  • składniki na 16 sztuk
  • 1 żółtko
  • 2 całe jaja
  • 175 ml. wody
  • 125 g. mąki
  • 70 g. masła
  • 30 g, cukru
  • 2 łyżki kakao
  • szczypta soli
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W rondlu topimy masło z wodą, cukier i sól. Podgrzewamy, aż do zagotowania. Na gotujące mokre składniki, wsypać mąkę wymieszaną z kakao. Mieszać energicznie. Zdjąć z ognia i wystudzić. Masa ma odchodzić od boków naczynia. Dodać żółtko, a następnie całe jaja. Wymieszać mikserem.
    Surowe ciasto włożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać dyski o średnicy 10 cm.
    Piec 25-30 minut w 190*
    Jeszcze ciepłe posypałam cukrem pudrem.


    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń