Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na te pączki znalazłam w gazecie,troszkę go zmieniłam,zamiast rodzynek dodałam zurawinę.Pączki są chrupiące i bardzo smaczne.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 122
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 69
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 122
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 69
Składniki
z e wszystkich składników zagnieść ciasto.pod koniec wyrabiania dodać żurawinę,jeszcze raz szybko zagnieśc ,przykryć ściereczką i odstawic do wyrośnięcia
do głębokiego rondla wlać olej ,rozgrzać łyżkę namoczyć w oleju,nabierać niezbyt duże porcje ciasta i wk ładać do rondla,smazyc na złoty kolor
usmazone pączki połozyc na ręcznik papierowy,cukier puder wymiwszać z cynamonem obsypać pączki i podawać