Do góry

Przekąski Przepis na:

Pączki ziemniaczane z parówką

Pączki ziemniaczane z parówką

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 2001 Ocena: 10111

Dodano: 23.09.2016

Odsłon: 732

Smaczna przekąska.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, ugotować, utłuc lub zmielić- następnie zmieszać z drożdżami rozpuszczonymi w osłodzonym mleku. Dodać mąkę, jaja i posolić do smaku. Ciasto wyrobić dokładnie i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

  2. Następnie wyłożyć na stolnicę wysypaną mąką, rozwałkować, wykrawać szklanką kółka, nadziewać pokrojoną parówką i zlepiać pączki .

  3. Pozostawić jaszcze na chwilę do wyrośnięcia po czym usmażyć w rozgrzanym oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń