Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję specjalność kuchni hiszpańskiej.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2454
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5190
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 178
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2454
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5190
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 178
Składniki
► Usunąć skórkę z kurczaka, przyprawić curry, papryką, solą, naszpikować częścią czosnku i odstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie usmażyć kurczaka na oleju aż bęndzie miękki i / odstawić /. ► Na tym samym oleju podsmażyć krewetki po około 2 minuty z każdej strony i / odstawić /. Do patelni najlepiej o wysokim brzegu wrzucić drobno pokrojoną cebulkę, resztę czosnku / smażyć /, następnie dosypać surowy ryż i jeszcze przez chwilę razem smażyć. ► Ryż dusimy podlewająć bullionem, bullion nie wlewamy od razu cały tylko po trochę jak wyparuje, dodająć curry, szafran, paprykę i posolić do smaku. Jak ryż jest prawie gotowy dodać kurczaka i krewetki. Piec w nagrzanym piekarniku w 160 - 180C przez 20 minut / Termoobieg /.