Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez panierki, ale za to z żółtym serem ;-)
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Filet przekroić na pół, a potem każdą połówkę jeszcze raz na płasko na 2 plastry. Każdy plaster rozbić delikatnie przez folię kuchenną, obtoczyć w przyprawach, posolić. Do środka każdego filecika włożyć trochę sera, posypać papryką. Pakieciki złożyć kopertowo, spiąć wykałaczkami. Obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju; przykryć pokrywką i poddusić przez ok. 15-20 min. (można podlać odrobiną wody lub bulionu). Przed podaniem delikatnie wyjąć wykałaczki...
I już :)