Do góry

Desery Przepis na:

Pampuchy z jaodami...

Pampuchy z jaodami...

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 588

Dodano:

Odsłon: 6550

Bardzo smaczne i mają wiele kombinacj na słodko z owocami i polewami np;czekoladową i na słono z sosami z męsem polecam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Drożdze rozmieszać z częścią mleka i cukru.Przykryć i odsawić w ciepłe miejsce.Gdy drożdze wyrosną,dodać resztę mleka,mąki , żółtka i szczypte soli.Dokładnie wyrobić aż ciasto będzie lśniące,do ciasta wlać olej i jeszcze kilka minut wyrabiać,odstawić do wyrośnięcia..

  2. Następnie ciasto wylożyć na stolnicę opruszoną mąką i postępować tak jak przy robieniu pączkow nadziewać owocami.Garnek z wrzącą wodą obwiązać gazą lub czystą ściereczką i układać pampuchy i gotować na parze( wskazówka dla osób które nie posiadają specjalnego naczynia)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

martucha3 02 września 2010 ja daję te z kostki a w parowarze to około 10-15min i powinny być gotowe

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

maggiep 26 sierpnia 2010 Jeszcze proszę o informacje jakie drożdże mają być? I mniej więcej ile czasu będą się robić w parowarze?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

martucha3 19 sierpnia 2010 tak i to jak przypominają te beztroskie chwile z dziecinstwa.......

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 19 sierpnia 2010 na pewno przypominają okres dzieciństwa,
bo dzisiaj niewiele osób ma czas na przygotowywanie
tak pracochłonnych dań

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aneta0404 18 sierpnia 2010 Uwielbiam pampuchy,przypominaja mi okres dziecinstwa:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń