Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Panierowana kalarepka"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Kalarepki kroję w plastry. Wkładam je do wrzątku ze szczyptą soli, odrobiną cukru i kilkoma kroplami soku z cytryny. Gotuję ok. 10 min. Kalarepki odcedzam i studzę.
Bułkę łączę z płatkami migdałów. Jajka roztrzepuję z mlekiem. Osuszone plastry kalarepki oprószam pieprzem i panieruję w mące, jajkach i migdałach z bułką. Smażę na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Kalarepki osączam z tłuszczu na papierowych ręcznikach, podaję udekorowane natką.
35 min • Porcja 110 kcal • Przepis na 3-4 porcje.Źródło: Kobieta i życie