Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponieważ smażone panierowane cukinie bardzo chłoną tłuszcz, więc wymyśliłam coś innego. Są to krążki panierowane pieczone w piekarniku . Prawie bez tłuszczu. Są jeszcze pyszniejsze a do tego lżejsze.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 84
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 407
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 84
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 407
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Składniki
Cukinię pokroić w plastry około 1 cm. Posolić , wymieszać i pozostawić do zmiękczenia.
mąkę wymieszać z przyprawami, a jajka z ziołami. Do bułki tartej można dodać troszkę soli.
Krążki cukinii odsączamy na ręczniku, i panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i leciutko wysmarowanej pędzelkiem olejem. Każdy krążek też lekko smarujemy niewielką ilością oleju.
Pieczemy w temperaturze około 180 stopni do momentu gdy krążki zezłocą się .
Jeśli zostanie nam cukinii i jajka, to po lekkim podpieczeniu, wyjmujemy blachę z piekarnika, wykładamy jajka łyżeczką na krążki i posypujemy mixem ziaren ( słonecznik, dynia pinia). I mamy wersję na bogato. Smacznego!!!