Do góry

Przekąski Przepis na:

Panierowane kwiaty z cukinii

Panierowane kwiaty z cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 383 Ocena: 11018

Dodano:

Odsłon: 419

Idealne na szybką przekąskę, łatwo się je robi, a smakują wybornie. Są chrupiące z lekkim posmakiem cukinii. Polecam zwłaszcza z ulubionym sosem, u mnie czosnkowy.

Składniki

  • kilka kwiatów cukinii
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • sól i pieprz
  • olej kokosowy do smażenia
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kwiaty z cukinii oczyszczamy z pręcików, delikatnie płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy.

  2. Jajka lekko ubijamy widelcem z dodatkiem soli i pieprzu. W doprawionych jajkach maczamy kwiaty cukinii.

  3. Obtaczamy je w bułce tartej.

  4. Panierowane kwiaty układamy na patelni z rozgrzanym olejem kokosowym.

  5. Smażymy jak kotlety z obu stron na złoto - brązowy kolor.

  6. Podajemy na gorąco z ulubionym sosem.

  7. Smacznego !!!

  8. ;-D

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń