Do góry

Przekąski Przepis na:

Papryczka w pomidorach

Papryczka w pomidorach

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 553

Dodano:

Odsłon: 14228

Cudowne połączenie smaku papryki i pomidorów... Świetnie wygląda a jeszcze lepiej smakuje. Papryczka idealnie nadaje się do obiadków oraz jako przekąska/ zakąska ;P

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Paprykę czyścimy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy na dowolne kawałki ( paski, kwadraty itp.) Pokrojoną zalewamy wrzątkiem i parzymy przez kilka minut.

  2. Z soku pomidorowego, octu, oleju i cukru gotujemy zalewę. Dodajemy sól, przecier oraz kilka listków laurowych, po łyżeczce pieprzu i ziela angielskiego.

  3. Paprykę układamy w słoiczkach i zalewamy gorącą zalewą. Zakręcamy i pasteryzujemy przez 10- 15 minut.

  4. Ja używam "soku pomidorowego" własnej produkcji ;P czyli przekręconych przez maszynkę całych pomidorków...pychotka :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zonia48 12 października 2014 Papryka jest super, robiłam ją już kilka razy, a przepis \"sprzedałam\" koleżankom i one też robią. Trochę pracochłonne jak się robi swój sok, ale warto:) Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

EWAM 11 października 2010 Zrobilam papryk wg. przepisu. Oczywiście zostało mi zalewy nie wiele myśląc zalałam nią pokrojone Matyjasy ( z Biedronki - ale ubaw). + cebulka w piórka.Wyszły znakomite a w zalewie staly tylko noc.Zlewałam zimna zalewą.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wiolka81 23 września 2010 Wygląda super,napewno jest pyszna!Brawo za pomysł!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń