Do góry

Przekąski Przepis na:

Papryczki faszerowane

Papryczki faszerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 21

Dodano:

Odsłon: 4550

Pyszne i sycące :) Zapraszam do obejrzenia innej mojej pasji http://pearllart.blogspot.com/

Składniki

  • papryka żółta, 1kg
  • na FARSZ
  • mięso mielone z łopatki, 0,5 kg
  • ryż, 2 torebki
  • sól pieprz
  • jajko, 1
  • przecier pomidorowy
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż przygotowujemy wcześniej żeby był zimny, mieszamy z mięsem i jajkiem,doprawiamy solą i pieprzem. Faszerujemy papryki układamy w garnku lekko posypujemy solą,podlewamy delikatnie wodą, dodajemy przecier i dusimy aż papryczki bedą miękkie . Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozena58 17 maja 2013 pyszne są, ale to jest chyba biała papryka?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Vanada 13 lipca 2012 Robię według podobnego przepisu. Uwielbiam:) Polecam bo warto.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Pysznoscii 13 lipca 2012 Droga annuar temperatury nie podalam gdyż jest to gotowanie a nie pieczenie a jeśli chodzi o czas to napisała że dusimy aż papryka będzie miękka gdyż jedni używają mniejszych papryk inni wolą większe więc i czas się zmienia

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 13 lipca 2012 Pyszności, tylko brakuje mi informacji o temperaturze i czasie duszenia. Dusisz cały czas pod przykryciem ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń