Do góry

Przekąski Przepis na:

Papryczki faszerowane serem i zawijane w boczek

Papryczki faszerowane serem i zawijane w boczek

Autor:

Przepisów i artykułów: 160 Ocena: 6081

Dodano:

Odsłon: 1996

Pyszne danie na imprezę. Zalicza się do jedzenia typu "finger food, one bite", czyli danie ja jednego gryza, które można jeść palcami. W zależności od tego, czy lubimy bardziej delikatne, czy oste - możemy wykorzystać również papryczki japanelo lub ostrzej przyprawić farsz serowy. Ten akurat jest bardzo delikatny. Są dużo lepsze na zimno, niż na ciepło, więc bez obaw mogą stac na stole podczas przyjęcia.

Składniki

  • 15 łagodnych papryczek chili Pimento
  • serek śmietankowy Piątnica Twój Smak 200g
  • ser bursztyn 100g
  • 15 cienkich plastrów boczku
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Papryczki myjemy, kroimy na pół i za pomocą łyżeczki wycinamy błony i gniazda nasienne, wraz z pestkami.

  2. Ser bursztyn ścieramy na tarce ze średnimi oczkami. Dodajemy serek śmietankowy, przyprawiamy szczyptą pieprzu i wszystko dokładnie mieszamy.

  3. Za pomocą małej łyżeczki nakładamy farsz do każdej połówki papryczek, następnie każdą z osobna owijamy podwójnie jednym plasterkiem boczku.

  4. Pieczemy w temperaturze 220 stopni około 20 minut - do momentu, aż ser się zarumieni.

  5. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 stycznia Super papryki z takimi pysznymi serami i boczkiem :) Świetny smak po zapiekaniu, mniam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń