Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka faszerowana"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 140
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 140
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Składniki
Mięso mieszamy z wcześniej ugotowanym ryżem, drobno pokrojoną i podsmażoną na oleju cebulą i pokrojonymi, podsmażonymi pieczarkami.
Mięso doprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz ziołami prowansalskimi. Na koniec wbijamy jajko i wyrabiamy jednolitą masę.
Papryki myjemy, odcinamy wierzchy, nasionka usuwamy, wnętrza napełniamy mięsem, lekko dociskając, by wypełnić strąki. Układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy wodą i przykrywamy odciętymi wierzchami posmarowanymi np. oliwą.
Pieczemy około 50 minut w temperaturze 170oC. 10 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy wierzchy, mięso nakrywamy kawałkami mozzarelli, papryki dopiekamy.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji 3,30 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 386 kcal Białko 19g/Tłuszcz 22 g/Węglowodany 45 gŹródło: Rewia