Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka faszerowana cieciorką"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Paprykę umyj, przekrój na pół, wytnij pestki. Ciecierzycę mocz całą noc, gotuj we wrzącej wodzie pod przykryciem 1,5 godziny, aż będzie miękka. Pieczarki pokrój, oprósz solą, odstaw na kwadrans. Posyp pieprzem, papryką, smaż na oleju 15 minut.
Do połówek papryk nakładaj odcedzoną cieciorkę, kukurydzę, pieczarki. Całość posyp startym żółtym serem, solą i pieprzem. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C. Podawaj jako przystawkę lub danie główne.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień