Do góry

Przetwory Przepis na:

papryka konserwowa mojej mamy

papryka konserwowa mojej mamy

Autor: anetaa26

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 3725

Dodano: 10.09.2013

Odsłon: 8708

Najlepsza wg mnie papryka konserwowa- nie jest zbyt kwasna, nie jest zbyt slodka, i przede wszystkim- nie jest miekka. Moja mama przygotowuje ja co roku, w tym roku ja zrobilam ja sama po raz pierwszy- przepyszna :)

Składniki

  • papryka (ilosc wg uznania)
  • 4 szklanki wody
  • 1 szklanka octu
  • pol szklanki cukru
  • dodatkowo na kazdy sloik 750 ml po 10 ziarenek ziela angielskiego i 2 liscie laurowe, lyzeczka oleju
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Papryke umyc, usunac gniazda nasienne, przekroic na 4 czesci. Ukladac filety papryk w czystych, suchych sloikach (nie ubijac jej za mocno). Do kazdego sloika wlozyc ziarna ziela angielskiego i liscie laurowe.

    Wode pomieszac z octem i cukrem, zagotowac- od momentu zagotowania gotowac okolo 2 minut. Goracym plynem napelniac sloiki, na wierzch wlac lyzeczke oleju, zakrecic. Pasteryzowac od momentu zagotowania 5 minut.

  2. Podana ilosc zalewy jest wystarczajaca na ok 2- 3 wieksze sloiki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jakub26 18 października 2013 Ukłony w stronę mamy:-) Przepis godny "kciuka"

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń