Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka marynowana z dodatkiem czosnku zyskuje bardziej wyrazisty smak.
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 209
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1697
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 141
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 546
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 209
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1697
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 141
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 546
Składniki
Na dno każdego słoika wkładamy czosnek, liść laurowy i ziele angielskie. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i nasiona a następnie kroimy w paski /w zależności od wielkości słoików paprykę możemy kroić na ćwiartki lub ósemki/. Paprykę układamy dość ciasno w przygotowanych słoikach. Składniki na zalewę /wodę, ocet, cukier, sól i olej/ doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 2-3 min. Gorącą zalewą napełniamy słoiki z papryką, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 min.