Do góry

Desery Przepis na:

Papryka nadziewana

Papryka nadziewana

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11264

Dodano:

Odsłon: 0

Smaczny pomysł na "Papryka nadziewana"

Składniki

  • 5 żółtych papryk
  • 2 duże cebule
  • 60 dag mielonej wieprzowiny
  • 2 szklanki bulionu
  • 30 dag ryżu
  • 3 łyżki bałkańskiego sosu ajvar
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 sucha kajzerka
  • 1 łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • tymianek
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, wystudzić. Papryki umyć, odciąć góry, usunąć nasiona. Jedną pokroić w kostkę, resztę odłożyć do faszerowania.

  2. Cebule obrać z łupin, posiekać, podsmażyć na oliwie, podzielić na pół. Jedną część podsmażyć z posiekanym czosnkiem i mięsem, doprawić solą i pieprzem. Z drugą przyrządzić sos: kawałki papryki i bułki, bulion, ajvar i koncentrat zagotować, zmiksować, doprawić ziołami.

  3. Mięso wymieszać z ryżem, wypełnić papryki ułożone w naczyniu żaroodpornym, zalać sosem warzywnym. Zapiekać ok. 30 min w temp. 180°C.

  4. ok. 65 minut.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń