Do góry

Przekąski Przepis na:

Papryka nadziewana

Papryka nadziewana

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7022

Dodano: 17.09.2011

Odsłon: 31706

kolejne smakowite wnętrze

Składniki

  • kilka dużych papryk czerwonych ( u mnie było 8 szt)
  • jeszcze jedna papryka czerwona -do nadzienia
  • 3 pomidory
  • 5 pomidorów suszonych z oliwy
  • 3 łyżki oliwy z pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • 1/2 kg mięsa mielonego z indyka
  • 1 szkl. ugotowanego ryżu
  • sól, papryka ostra w proszku, oregano
  • 1/2 l bulionu
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do mięsa i ryżu dodać jedną paprykę ( drobna kostka) pomidory obrane ( drobna kostka), pomidory z oliwy ( drobna kostka),oliwę, zgnieciony czosnek, cebulę ( drobna kostka) i przyprawy do smaku - proponuję dużo ostrej papryki :). Całość dokładnie wymieszać (wyrobić)

  2. Duże papryki do nadziewania: obciąć czubek , pozbawić nasion i nadziać farszem dokładnie go ugniatając. Papryki przykryć odciętymi czapeczkami, ułożyć ciasno w naczyniu do zapiekania , podlać bulionem

  3. Piec ok.45 min w temp. 200 st, koniecznie pod przykryciem

  4. Lampka wina, dobre towarzystwo ... i można wcinać . Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 20 września 2011 Tego jeszcze nie jadłem, przepis mam i nie zawaham się go użyć :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 19 września 2011 Ależ Cię "wzięło"na jesienne, rozgrzewające potrawy :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń