Do góry

Przetwory Przepis na:

Papryka w keczupie - marynowana z curry i oregano

Papryka w keczupie - marynowana z curry i oregano

Autor: Kate85

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 691

Dodano: 11.10.2017

Odsłon: 1722

Jak zrobić paprykę w keczupie na zimę do słoików - sprawdzony przepis krok po kroku. Marynowana w keczupie papryka na zimę z pachnącymi przyprawami - curry i oregano. No oczywiście można by i bez tych przypraw...jednak dzięki curry i oregano, papryka pachnie niczym pizza z pieca ;) Z tej ilości składników wyjdzie 5 litrów sałatki paprykowej, idealnej do obiadu, na kanapki lub jako sos do pizzy. Polecam Wam przepis, ulepszajcie go :) Pięknie pozdrawiam :)

Składniki

  • 3 kg czerwonej papryki, pokrojonej w paski
  • 1 kg cebuli, pokrojonej w piórka
  • 1 litr łagodnego keczupu
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki soli
  • 1 łyżka suszonego oregano
  • 1 łyżka curry
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki umieszczamy w garnku, zagotowujemy - dusimy około 30 minut, ewentualnie doprawiamy do smaku.

    Gotową sałatkę przekładamy do czystych i wyparzonych słoików, szczelnie zakręcamy- pasteryzujemy 15 minut.

    Gorące słoiki odwracamy do góry dnem, przykrywamy czystą ściereczką i zostawiamy do wystudzenia.

    Po ostygnięciu przenosimy słoiki w chłodne i ciemne miejsce na przechowanie.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń