Do góry

Przetwory Przepis na:

Papryka w sosie pomidorowym

Papryka w sosie pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 498

Dodano:

Odsłon: 17527

Smaczne jako dodatek do dań mięsnych, sprawdza się też jako sos do spagetti wystarczy dodać mięso i gotowe.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Paprykę pokroić w paski, cebulę pokroić w piórka posolić pozostawić na około 8 godz.

  2. woda + olej + ocet + cukier + koncentrat pomidorowy + ziele + liść włożyć do garnka dodać odciśnięta paprykę z cebulą gotować ok. 30 min., tak by papryka i cebula były dostatecznie miękkie. Gorące nakładać w słoiki. NIE PASTERYZOWAĆ!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

glazter2007 31 sierpnia 2012 Przepis ciekawy , robię trochę inny podobny do Renki . Teraz jest czas pomidorowo-paprykowy , więc wypróbuję i Twój , jest bez pieczarek , mniej pracochłonny . A na zachętę masz "5" . Pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 25 sierpnia 2012 Pomyliłam się miało być - pieczarki - nie papryka, sory

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 25 sierpnia 2012 Wygląda smakowicie,ja dodaję jeszcze paprykę ( przepis na moim profili )

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ambiwalentna 22 sierpnia 2012 Jak tylko będę miała wystarczającą ilość papryki to spróbuję Twojego przepisu, bowiem przepis wydaje się nader obiecujący. Pozdrawiam :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń