Do góry

Przetwory Przepis na:

Papryka z miodem:

Papryka z miodem:

Autor:

Przepisów i artykułów: 306 Ocena: 2437

Dodano:

Odsłon: 678

Najlepsza z najlepszych . Wszyscy domownicy i goście zawsze się nią zajadają. Dodatek miodu sprawia, że wciąż się ma na nią ochotę.

Składniki

  • 4 kg czerwonej "mięsistej" papryki
  • 1 kg cebuli
  • 1 keczup pikantny (400 ml)
  • 1 keczup łagodny (400 ml)
  • 1 szklanka miodu
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka oleju
  • 1 łyżka soli
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Keczup, miód, wodę, ocet,olej i sól zagotować.
    Do gotującej się zalewy wrzucić pokroją w piórka cebulę i paprykę.
    Dusić na wolnym ogniu , aż sos zgęstnieje.
    Gorącą wkładać do słoików i pasteryzować 5 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń