Do góry

Przekąski Przepis na:

Papryka zapiekana z kaszą

Papryka zapiekana z kaszą

Autor:

Przepisów i artykułów: 1851 Ocena: 42623

Dodano:

Odsłon: 341

Ktoś, kto skosztował pieczoną paprykę, wiedział będzie jak połączyć z innymi smakami. Bardzo proste, bardzo smaczne połączenie smaku pieczonej papryki z niesamowicie aromatycznym, wędzonym kurczakiem. Do tego, czerwona cebula, kapary i…Skosztujcie sami <3

Składniki

  • 2 żółte papryki
  • 200 g kaszy pęczak
  • 1 wędzone udko z kurczaka
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki kaparów
  • starta wędzona mozzarella
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kaszę gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

    Mięso oddzielamy od kości. Mielimy na największych oczkach.

    Cebulę obieramy, kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanym oleju. Na sam koniec dodajemy kapary.

    Kaszę, mięso i cebulę mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Papryki myjemy, kroimy wzdłuż na pół, oczyszczamy i nadziewamy farszem.

    Pieczemy 45 min w naczyniu żaroodpornym, w 180°C, później posypujemy serem i zapiekamy przez 10 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń