Do góry

Desery Przepis na:

Papryki nafaszerowane kaszą

Papryki nafaszerowane kaszą

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Papryki nafaszerowane kaszą"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. ?Papryki umyj, przekrój na połówki i usuń gniazda nasienne. Kaszę kuskus przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

  2. Na patelni rozgrzej ma sło, po czym wrzuć pokrojony szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Duś kilka minut.

  3. Cebulę obierz, drobno posiekaj, a potem zeszklij na oleju. ?Marchew oraz pieczarki zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Seler naciowy potnij w paski. Dorzuć do ce- buli, podsmaż je i połącz z kaszą oraz szpinakiem. Dopraw, posyp serem. Napełnij papryki farszem. Zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 190°C .

  4. Czas przygotowania: 45 min Ilość kalorii na 1 porcję: 250 Stopień trudności: łatwe

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń