Do góry

Przekąski Przepis na:

Paprykowa przekąska

Paprykowa przekąska

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7172

Dodano:

Odsłon: 21468

...bo kto nie lubi przekąszać

Składniki

  • 2 duże czerwone papryki
  • 12 oliwek zielonych
  • 6 pomidorów suszonych z oliwy
  • 10 dag twardego sera białego lub mozzareli
  • natka do dekoracji
  • sól
  • 2 łyżki oliwy do marynaty
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • oliwa do wysmarowania papryk- 1 łyżka
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Papryki wydrążyć, podzielić każdą na 3 części (wzdłuż) , posmarować skórkę oliwą , osolić i grillować aby lekko sie przypiekła. Z ostudzonej papryki usunąć skórkę.

  2. Ser pokroić w kawałki wielkości dużego palca ( nie znalazłam lepszego skojarzenia:)). Oliwę do marynaty, ocet i sól wymieszać i na chwilę 9 2-3 min) zamarynować w tym ser - z każdej strony należy go obtoczyć płynem.

  3. Na połówce każdego kawałka papryki ułożyć se, po 2 oliwki, 1 pomidor suszony i natkę, przykryć resztą paprykowego kawałka.

  4. Danie dobrze schłodzić . Smacznego :))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń