Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam na poznanie prostego sposobu na siekane placuszki z kurczaka z dodatkiem czerwonej papryki. Placuszki są błyskawiczne w przygotowaniu i mogą stanowić świetną przekąskę podawaną z ulubionym sosem lub być pożywnym i smakowitym dodatkiem do obiadu.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 312
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 41
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 67
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 42
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 312
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 41
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 67
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 42
Składniki
Kurczaka i paprykę czerwoną kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miski i dodajemy obie mąki, bułkę tartą, jajko, oregano, mieloną paprykę, sól i pieprz (czarny oraz cayenne) i dokładnie mieszamy.
Z powstałej masy formujemy w dłoniach niewielkiej wielkości kule, które delikatnie spłaszczamy. * placuszki możemy dodatkowo obtoczyć w mące, ale nie jest to konieczne.
Uformowane placuszki przekładamy na dobrze rozgrzany olej rzepakowy i smażymy je z obu stron na delikatnie złoty kolor. * po usmażeniu układamy placki na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Gotowe placuszki podajemy z ulubionymi sosami lub serwujemy jako białkowy dodatek do obiadu :) Życzę smacznego! :D