Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam na poznanie prostego sposobu na siekane placuszki z kurczaka z dodatkiem czerwonej papryki. Placuszki są błyskawiczne w przygotowaniu i mogą stanowić świetną przekąskę podawaną z ulubionym sosem lub być pożywnym i smakowitym dodatkiem do obiadu.
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 887
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 40
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 111
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 633
Polecam.
Odsłon: 239
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 524
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 887
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 40
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 111
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 633
Polecam.
Odsłon: 239
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 524
Składniki
Kurczaka i paprykę czerwoną kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miski i dodajemy obie mąki, bułkę tartą, jajko, oregano, mieloną paprykę, sól i pieprz (czarny oraz cayenne) i dokładnie mieszamy.
Z powstałej masy formujemy w dłoniach niewielkiej wielkości kule, które delikatnie spłaszczamy. * placuszki możemy dodatkowo obtoczyć w mące, ale nie jest to konieczne.
Uformowane placuszki przekładamy na dobrze rozgrzany olej rzepakowy i smażymy je z obu stron na delikatnie złoty kolor. * po usmażeniu układamy placki na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Gotowe placuszki podajemy z ulubionymi sosami lub serwujemy jako białkowy dodatek do obiadu :) Życzę smacznego! :D