Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
już wiem po co zamroziłam 5 kg czerwonej papryki :)
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 160
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 185
Królowa grilla :)
Odsłon: 1336
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 160
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 185
Królowa grilla :)
Odsłon: 1336
Składniki
Łopatkę pokroić jak na gulasz, usmażyć na oleju na brązowo z dodatkiem solil, pod koniec smażenia dodając pokrojoną w kostkę cebulę.
Podlać wodą tak by przykryć mięso, dodać wszystkie przyprawy, przeciśnięty czosnek i sos sojowy- dusić pod przykryciem 1 godz.
Dodać przecier pomidorowy i dusić kolejne 1/2 godz, potem dodać pokrojoną w paski paprykę ( u mnie byłą mrożona , ale może być też świeża - w tym przypadku gotować ją jakieś 3 min) podprawić mąką i śmietaną rozbełtanymi w małej ilości zimniej wody. Zagotować i spożywać. Smacznego