Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
już wiem po co zamroziłam 5 kg czerwonej papryki :)
Prosta w przygotowaniu pieczeń wieprzowa w połączeniu ze smażonymi ananasami....
Odsłon: 82
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 667
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 198
Prosta w przygotowaniu pieczeń wieprzowa w połączeniu ze smażonymi ananasami....
Odsłon: 82
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 667
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 198
Składniki
Łopatkę pokroić jak na gulasz, usmażyć na oleju na brązowo z dodatkiem solil, pod koniec smażenia dodając pokrojoną w kostkę cebulę.
Podlać wodą tak by przykryć mięso, dodać wszystkie przyprawy, przeciśnięty czosnek i sos sojowy- dusić pod przykryciem 1 godz.
Dodać przecier pomidorowy i dusić kolejne 1/2 godz, potem dodać pokrojoną w paski paprykę ( u mnie byłą mrożona , ale może być też świeża - w tym przypadku gotować ją jakieś 3 min) podprawić mąką i śmietaną rozbełtanymi w małej ilości zimniej wody. Zagotować i spożywać. Smacznego