Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Parówki w karkówce"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 62
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 66
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 62
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 66
Składniki
Plastry karkówki umyj, osusz, rozbij tłuczkiem przez folię spożywczą. Oprósz z obydwu stron przyprawą do karkówki. Wstaw na godzinę do lodówki.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Parówki obierz ze skórki, przekrój na pół.
Na każdym plastrze karkówki ułóż porcję cebulki, przykryj ją plasterkiem sera żółtego, na nim ułóż połówkę parówki. Dość ciasno zwiń, formując roladkę (ew. zepnij wykałaczkami).
Jajko roztrzep ze szczyptą soli i pieprzu. Roladki panieruj w jajku i bułce tartej. Olej rozgrzej w rondelku, włóż roladki, smaż ok. 10 minut ze wszystkich stron. Podlej wodą, duś do miękkości.
<strong>Czas przygotowania: 40 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 2,30 zł.</strong>
Przepis przysłała Magdalena Magiera z Rzeszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie