Do góry

Dania główne Przepis na:

Parówki zapiekane w boczku

Parówki zapiekane w boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 115

Dodano:

Odsłon: 6601

Bardzo proste i szybkie danie

Składniki

  • Parówki grube, 4szt
  • plastry wedzonego boczku, 4 szt
  • plastry żółtego sera, 4szt
  • duża cebula, 1 szt
  • słodka mielona papryka, szczypta
  • troczhe oleju
  • słoiczek ketchupu
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obierz,pokrój w dość grube plasterki i zeszklij na patelni.Parówki obierz z osłonek i natnij w zdłuż.Do naciecia włoż po zrolowanym plasterku sera.Każdą parówke owiń plastrem boczku.Ułóż w polanym olejem naczyniu żaroodpornym,obbłóż cebula,posyp mielona papryką.Piecz 5-10 minut aż parowki sie zarumienią.Podawaj odrazu z ketchupem.

  2. SMACZNEGO:-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń