Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pascha wielkanocna"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 246
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 177
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 246
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 177
Składniki
Twaróg dokładnie zmiel przez maszynkę i przetrzyj przez sitko. Posiekaj daktyle, migdały, rodzynki i figi. Pokrój skórkę kandyzowaną. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i wanilinowym. Ciągle ucierając, dodawaj powoli śmietanę.
Miskę z masą wstaw do większego naczynia z wrzątkiem. Ubijaj na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Zdejmij z kuchenki, wymieszaj z masłem, twarogiem i bakaliami.
Gotową porcję wyłóż do wysokiego naczynia. Formę odwróć, przełóż na talerz i wstaw na noc do lodówki.
Przed podaniem udekoruj owocami.Źródło: Kurier TV