Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta rybna do kanapek to mój smak dzieciństwa. Mama przygotowywała nam różne wersje tego smarowidła ale najczęściej taką z wędzonymi szprotkami. Podstawą zawsze był ser biały, a dodatkiem różnego rodzaju rybki: głównie z puszki w oleju lub w sosie pomidorowym, ale także makrela wędzona.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10009
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2643
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1771
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 670
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3881
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10009
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2643
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1771
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 670
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3881
Składniki
Pierwsza możliwość to umieszać ser biały ze śmietaną, dodać szprotki i wszystko dokładnie połączyć.
Szybciej jednak będzie wrzucić wszystko do blendera (ser, śmietanę, szprotki, sól i pieprz) i zmiksować. Uzyskana pasta będzie gładziutka.
Pastę nakładamy na bagietki lub kromki chleba, posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.