Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta rybna do kanapek to mój smak dzieciństwa. Mama przygotowywała nam różne wersje tego smarowidła ale najczęściej taką z wędzonymi szprotkami. Podstawą zawsze był ser biały, a dodatkiem różnego rodzaju rybki: głównie z puszki w oleju lub w sosie pomidorowym, ale także makrela wędzona.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 68
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 158
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1227
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 492
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 68
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 158
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1227
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 492
Składniki
Pierwsza możliwość to umieszać ser biały ze śmietaną, dodać szprotki i wszystko dokładnie połączyć.
Szybciej jednak będzie wrzucić wszystko do blendera (ser, śmietanę, szprotki, sól i pieprz) i zmiksować. Uzyskana pasta będzie gładziutka.
Pastę nakładamy na bagietki lub kromki chleba, posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.