Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta z bobu z czosnkiem i listkami mięty – najlepsza!

Pasta z bobu z czosnkiem i listkami mięty – najlepsza!

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 17

Dodano:

Odsłon: 128

Z bobem jest tak, że albo się go uwielbia, albo omija szerokim łukiem. Wszystkim niedowiarkom polecam pastę na grzankę. Pyszna pasta z bobu z czosnkiem i listkami mięty jest naprawdę pyszna!

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Bób płuczemy na sitku i gotujemy w wodzie z dodatkiem łyżki soli, przez około 15 minut. Ma być półmiękki, z zielonym ładnym miąższem. Przerzucamy na sitko i odczekujemy kilka minut, aż lekko przestygnie. Obieramy. Miąższ blendujemy z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, listkami mięty i masłem, do uzyskania gęstej masy. Pastę z bobu z czosnkiem i listkami mięty doprawiamy sola i pieprzem według własnego uznania. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 01 sierpnia Wyszło smacznie. Dziękuję za przepis :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 24 lipca Prosta i smaczna. Zrobię, bo bób właśnie leży w lodówce :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń