Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta z fasoli i cieciorki

Pasta z fasoli i cieciorki

Autor: Maudie

Przepisów i artykułów: 232 Ocena: 3794

Dodano: 19.02.2018

Odsłon: 459

Smaczna i zdrowa pasta na kanapki :)

Składniki

  • Fasola biała ok 150 gr (z puszki lub świeża)
  • Cieciorka ok 150 g (z puszki lub świeża)
  • Cebula 2-3 szt
  • Jabłko 2 szt
  • Czosnek 2 -3 ząbki
  • Majeranek ok 2 łyżki
  • Natka pietruszki posiekana
  • Olej ok 3 łyżki
  • Pieprz,sól do smaku
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Fasolę i cieciorkę odsączamy z zalewy i przepłukujemy zimną wodą.
    (Jeżeli używamy świeżej fasoli i cieciorki to zalewamy je w osobnych naczyniach wodą a na drugi dzień gotujemy do miękkości )

    Cebule obieramy,kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.

    Jabłka myjemy,obieramy ze skórki,kroimy w kostkę,dodajemy do podsmażonej cebulki i podsmażamy razem aż jabłka zmiękną,
    Do podsmażonej cebuli z jabłkami dodajemy majeranek i mieszamy.

    Odsączoną fasolę i cieciorkę blendujemy a następnie dodajemy wystudzoną cebulę z jabłkiem,wyciśnięty czosnek,posiekaną natkę pietruszki,pieprz,sól i dokładnie mieszamy.
    Jeśli pasta jest zbyt sucha można dodać odrobinę oliwy.

    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 20 lutego kocham ten przepis ze wzgledu na jablko, czuje, ze dodaje pascie specyficznego smaku. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magelo 19 lutego Wygląda świetnie będę musiała spróbować. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 19 lutego Pyszne smarowidełko, takie lubię :D

Chyba zrobię z domową włoską oliwą, bo dostaliśmy jej tyle, że trzeba wszędzie wykorzystywać :)
Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń