Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta z liśćmi rzodkiewki

Pasta z liśćmi rzodkiewki

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 60

Dodano:

Odsłon: 116

Pyszna pasta do kanapek lub maczania warzyw, nachosów, paluszków.

Składniki

  • liście z 1 pęczka rzodkiewek
  • 200 g cieciorki konserwowej
  • 1 łyżeczka sezamu
  • ząbek czosnku
  • 4 łyżeczki oliwy
  • 2 szczypty soli
  • (2 łyżeczki ziaren słonecznika)
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Z pęczka rzodkiewek oddzielamy liście i dobrze spłukujemy pod bieżącą wodą. Czyste liście przekładamy na sito, na którym zalewamy je wrzątkiem.

  2. Za pomocą blendera lub rozdrabniacza miksujemy cieciorkę. Do konsystencji papki dosypujemy sezam, pokrojony w kostkę czosnek oraz dolewamy oliwę. Ponownie miksujemy.

  3. Do pasty dodajemy sparzone wcześniej liście. Miksujemy do gładkiej pasty i gotowe.

  4. Pastę można urozmaicić dowolnymi pestkami lub ziarnami, np. słonecznika.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń