Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta z makreli

Pasta z makreli

Autor:

Przepisów i artykułów: 936 Ocena: 24279

Dodano:

Odsłon: 11361

Propozycja na smakowitą i pożywną pastę z makreli z dodatkiem świeżej natki pietruszki oraz mielonej papryki. Pasta idealnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek, ale możemy nią także faszerować jajka :)

Składniki

  • 300 g makreli wędzonej
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyżeczki delikatnego majonezu
  • 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/4 łyżeczki ostrej papryki
  • świeżo mielony pieprz
  • cebulka (opcjonalnie)
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makrelę oczyszczamy z ości i skóry, przekładamy do miseczki i rozgniatamy ją dokładnie widecem. Następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki, majonez, doprawiamy papryką oraz pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów, a przed podaniem możemy dodać do niej drobno pokrojoną cebulkę.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń