Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta z makreli

Pasta z makreli

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 74

Dodano:

Odsłon: 13363

W sam raz na postne śniadanko lub kolację ;)

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo. Cebulę i jajka pokroić w drobną kostkę, makrelę obrać ze skóry, wyjąć ości i rozdrobnić.

  2. Wszystkie składniki połączyć razem, dodać majonez i doprawić pieprzem i ewentualnie solą.

  3. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Bozo76 08 marca 2010 Dodaje sos( majonez + przyprawy:cebulka,sól,ocet,curry,imbir, gałka muszkatołowa, cynamon).Nadaje ciekawy smak.Poleca.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

joalina 22 lutego 2010 Ja zamiast jajek dodaję około 25 dkg białego serka, też wspaniale smakuje!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

joalina 22 lutego 2010 Ja zamiast jajek dodaję około 25 dkg białego serka. Pychota!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Meg_KR 17 lutego 2010 Jest pycha i często robie podobna dodaję jeszcze ogórka konserwowego lub kiszonego zależy jaki mam .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 17 lutego 2010 Ja dodaje jeszcze natkę pietruszki i szczypiorek. A zamiast majonezu, łyżkę oliwy z oliwek. Pycha ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mari 17 lutego 2010 Bardzo często robię taką pastę. Jest naprawdę pycha. Jeśli komuś się nie chce bawic z wybieraniem ości, całą makrelę można zastąpic tą z puszki w oleju. Też jest ok.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń